Activiteiten

We doen veel als OCG. En daarvan profiteer je als lid. Niet alleen tijdens de netwerkborrels, maar ook achter de schermen wordt er voortdurend genetwerkt. Een opsomming van wat we zoal doen…

Samenwerking zoeken

De OCG is er uiteraard om gezellig bij elkaar te komen. Maar we doen meer voor onze leden. Dat merk je misschien niet direct, maar achter de schermen doen we ons best om in contact te komen met grote bedrijven. Met hen bespreken we wat zij kunnen betekenen voor kleinere ondernemers uit onze regio. Zo kunnen we netwerken vernieuwen en vergroten. De kern is altijd: wat heb jij te bieden en wat kan ik jou bieden?

Kennis delen

De OCG vindt het belangrijk dat ondernemers zich professionaliseren in het ondernemersschap. Daarom hebben we de zogenoemde kennisschil in het leven geroepen. In dit platform zitten specialisten die de ondernemer vraag-gestuurd kunnen bijstaan en adviseren over zaken die buiten het vakgebied van de ondernemer liggen. Vanuit deze kennisschil worden verschillende themabijeenkomsten georganiseerd. Deze gaan over veel voorkomende zaken die de ondernemer tegenkomt in zijn bedrijfsvoering en die niet op zijn eigen vakgebied liggen. Hierdoor kan de MKB-vakman zijn scoop verbreden naar ondernemerschap.

Netwerkborrels

Erg geliefd zijn onze netwerkborrels. We organiseren er meerdere per jaar. Deze vinden plaats op verschillende plekken in en om Zwolle. Bijvoorbeeld in De Belgische Keizer in Zwolle. Een leuke manier om elkaar te ontmoeten, bij te praten en ervaringen uit te wisselen. En dat onder het genot van een glas wijn en lekkere hapjes.

Eat and Meet

Onze Eat and Meet’s vinden plaats in restaurant Koperen Kees. In informele sfeer genieten we samen van het lekkers dat de kok ons voorzet. Daarna is het tijd om te netwerken. Eens per jaar vindt de Eat and Meet plaats in de vorm van een zomerbarbecue. Een aanrader!

Bedrijfsbezoeken

Zo’n drie keer per jaar plannen we een bedrijfsbezoek. Deze zijn altijd erg interessant. We zijn te gast bij een bedrijf uit de regio en mogen hier een kijkje in de keuken nemen. Zo zijn we al eens bij een bierbrouwerij en bij Sligro geweest. Aansluitend aan het bezoek is er gelegenheid tot netwerken.

Ledenvergaderingen

Het klinkt wat stoffig: ledenvergadering. Eigenlijk is het ook vooral weer een leuke manier om te netwerken, maar dan met een korte vergadering vooraf. Het bestuur is hierbij uiteraard aanwezig, maar leden zijn uitgenodigd om de vergadering bij te wonen en hun mening te delen.

Eat & Meet